Novinky, tipy a recepty z kuchyně Krekry.cz

Nejlepší domácí smažák: recept krok za krokem
Pavel Kovanda13. 10. 2025
Máme pro vás návod, jak připravit smažák tak, aby se povedl jako v oblíbené restauraci. Dokonale křupavý obal, uvnitř tekoucí sýr, který však při přípravě nevyteče. 
Křupavé langoše: voňavé a jako z pouti
Pavel Kovanda13. 10. 2025
Langoše jsou neodmyslitelnou součástí poutí, festivalů i letních dovolených. Pokud jste si je zatím troufli koupit jen u stánku, máme pro vás recept, díky kterému zvládnete dokonalé langoše i doma.
Domácí krokety: křupavé na povrchu, jemné uvnitř
Pavel Kovanda13. 10. 2025
Krokety patří mezi oblíbené přílohy i samostatný snack. Přinášíme vám recept na ty nejlepší. A k tomu tip, jak je posunout ještě o kousek dál.
Cibulové kroužky hotové za pár sekund
Pavel Kovanda7. 10. 2025
Cibulové kroužky jsou oblíbenou klasikou. Připravili jsme pro vás recept na domácí cibulové kroužky. Máme ale i tip, jak si je vychutnat ještě rychleji.
Domácí popcorn jako z kina (a za zlomek ceny)
Pavel Kovanda3. 8. 2025
Připravte si doma křupavý popcorn, který chutná přesně jako z kina – a navíc za pár korun! Stačí vám kvalitní kukuřice na popcorn, trochu oleje, hrnec s poklicí a oblíbený posyp nebo sůl.
Nejlepší domácí chipsy v troubě
Pavel Kovanda3. 8. 2025
Chcete si připravit dokonale křupavé chipsy doma, bez smažení? Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na domácí bramborové chipsy v troubě! Potřebujete jen pár základních surovin.

Příprava je snadná a rychlá

Připravte si pánev, hrnec nebo friťák s olejem nahřátým na teplotu 180°-200°C. Pro kontrolu správné teploty oleje použijte pár zkušebních Krekrů. Vložte je do rozpáleného oleje a jestliže po několika sekundách zvětší svůj objem a získají zlatavou barvu, olej má správnou teplotu pro smažení. Naberte nyní hrst Krekrů a opatrně je vložte do oleje. Krekry jsou hotové během 5-10 vteřin. Krekry můžete nyní vytáhnout naběračkou (nejlépe děrovanou, abyste s krekry nenabírali i olej). Krekry dochuťte solí nebo naším kořením.

Proč vznikly Krekry?

"Prstýnky, Slaninky a Medvídky jsme smažili doma během mého dětství a na tyto okamžiky mám radostné vzpomínky.

I nyní v dospělosti, když si Krekry usmažíme s rodinou, vrací mě to do dětských let. Mám radost z toho, že na takto bezstarostné dny budou moje děti vzpomínat také. Skrze stejné Krekry chceme předávat radost a pohodu i vám. Proto jsme založili Krekry.cz."

— Pavel Kovanda, zakladatel