Novinky, tipy a recepty z kuchyně Krekry.cz

Nejlepší pohoštění pro návštěvu během pár minut
Pavel Kovanda13. 10. 2025
Přinášíme vám tip na rychlý snack, který zvládnete připravit během pár minut a který si vaše návštěva zamiluje. Bez složitého vaření, bez stresu, přesto s wow efektem.
Jak slané pochutiny zvednou tržby ve vaší hospodě
Pavel Kovanda13. 10. 2025
Slané pochutiny nejsou jen drobnost na stůl. Jsou i chytrým způsobem, jak zvýšit spokojenost hostů a zároveň podpořit tržby vaší hospody či baru.
Co s použitým olejem po smažení?
Pavel Kovanda7. 10. 2025
Použitý olej nepatří do odpadu ani do kanalizace. Může ucpat potrubí, poškodit čističky odpadních vod a hlavně škodí životnímu prostředí.
5 cenově dostupných pochutin k pivu, které si vaši hosté oblíbí
Pavel Kovanda5. 10. 2025
Pokud provozujete hospodu nebo restauraci, pak určitě víte, že k pivu patří něco malého na zakousnutí. Pochutiny nemusí být drahé ani složité na přípravu. Připravili jsme pro vás 5 tipů, které jsou cenově dostupné, jednoduché i oblíbené u zákazníků.

Příprava je snadná a rychlá

Připravte si pánev, hrnec nebo friťák s olejem nahřátým na teplotu 180°-200°C. Pro kontrolu správné teploty oleje použijte pár zkušebních Krekrů. Vložte je do rozpáleného oleje a jestliže po několika sekundách zvětší svůj objem a získají zlatavou barvu, olej má správnou teplotu pro smažení. Naberte nyní hrst Krekrů a opatrně je vložte do oleje. Krekry jsou hotové během 5-10 vteřin. Krekry můžete nyní vytáhnout naběračkou (nejlépe děrovanou, abyste s krekry nenabírali i olej). Krekry dochuťte solí nebo naším kořením.

Proč vznikly Krekry?

"Prstýnky, Slaninky a Medvídky jsme smažili doma během mého dětství a na tyto okamžiky mám radostné vzpomínky.

I nyní v dospělosti, když si Krekry usmažíme s rodinou, vrací mě to do dětských let. Mám radost z toho, že na takto bezstarostné dny budou moje děti vzpomínat také. Skrze stejné Krekry chceme předávat radost a pohodu i vám. Proto jsme založili Krekry.cz."

— Pavel Kovanda, zakladatel