5 cenově dostupných pochutin k pivu, které si vaši hosté oblíbí

5 cenově dostupných pochutin k pivu, které si vaši hosté oblíbí

5. 10. 2025Pavel Kovanda

5 cenově dostupných pochutin k pivu, které si vaši hosté oblíbí

Pokud provozujete hospodu nebo restauraci, pak určitě víte, že k pivu patří něco malého na zakousnutí. Hosté to očekávají a často se podle nabídky pochutin rozhodují, zda u vás zůstanou déle. A tím pádem objednají i více piv.

1. Domácí hranolky z trouby nebo fritézy

Brambory patří k nejlevnějším surovinám. A hranolky jsou k pivu stálicí. Malá investice do kvalitního koření nebo originálního dipu udělá z obyčejných hranolek vaši vyhlášenou specialitu.

  • Náklady: nízké, jen brambory a olej.
  • Příprava: jednoduchá, můžete je předpřipravit a poté jen dopéct nebo dosmažit.
  • Servírování: podávejte s domácím dipem (zakysaná smetana, česnek, bylinky).

2. Pražené ořechy s kořením

Skvělá rychlovka, kterou si zákazníci rádi objednávají k prvnímu pivu.

  • Náklady: nízké, suroviny mají dlouhou trvanlivost.
  • Příprava: směs ořechů stačí opražit v troubě nebo na pánvi a ochutit solí, paprikou, chilli či bylinkami.
  • Výhoda: můžete připravit větší dávku dopředu a skladovat.

3. Nakládaný hermelín

Tradiční hospodská pochoutka, kterou hosté očekávají. Nebojte se vymyslet si svou vlastní recepturu. Zákazníci se budou vracet.

  • Náklady: střední, ale vysoká marže při prodeji.
  • Příprava: nakládá se dopředu, stačí mít zásoby v lednici.
  • Servírování: ideální k pečivu, cibuli a feferonkám.

4. Čerstvě smažené krekry

Krekry jsou originální křupavá alternativa k chipsům nebo popcornu. Jsou velmi cenově výhodné, příprava nezatěžuje personál, zákazníci je milují k pivu a marže je velmi zajímavá.

  • Náklady: nízké, skladné a s dlouhou trvanlivostí.
  • Příprava: stačí pár sekund ve fritovacím hrnci nebo hluboké pánvi.
  • Servírování: můžete je nabídnout s různými posypy (česnek, sýrové variace, bylinky) nebo s dipem.

5. Rychlé domácí dipy se zeleninou

Ne každý host chce jen smažené a těžké pochutiny. Čerstvá zelenina s jednoduchým dipem může být vítanou změnou.

  • Náklady: nízké (mrkev, okurka, paprika, celer).
  • Příprava: nakrájenou zeleninu lze mít připravenou dopředu.
  • Servírování: dipy připravíte během minuty, např. jogurt s česnekem, bylinkami či sýrem.

Komentáře (0)

K tomuto článku nejsou žádné komentáře. Buďte první, kdo zanechá zprávu!

Zanechte komentář

Novinky z našeho blogu

Jablko & skořice: náš první sladký posyp
21. 10. 2025
Vůně štrúdlu doma doslova za pár vteřiin. Přinášíme novinku, která promění Krekry ve sladké pokušení. 
Nejlepší domácí smažák: recept krok za krokem
13. 10. 2025
Máme pro vás návod, jak připravit smažák tak, aby se povedl jako v oblíbené restauraci. Dokonale křupavý obal, uvnitř tekoucí sýr, který však při přípravě nevyteče. 
Nejlepší pohoštění pro návštěvu během pár minut
13. 10. 2025
Přinášíme vám tip na rychlý snack, který zvládnete připravit během pár minut a který si vaše návštěva zamiluje. Bez složitého vaření, bez stresu, přesto s wow efektem.

Proč vznikly Krekry?

"Prstýnky, Slaninky a Medvídky jsme smažili doma během mého dětství a na tyto okamžiky mám radostné vzpomínky.

I nyní v dospělosti, když si Krekry usmažíme s rodinou, vrací mě to do dětských let. Mám radost z toho, že na takto bezstarostné dny budou moje děti vzpomínat také. Skrze stejné Krekry chceme předávat radost a pohodu i vám. Proto jsme založili Krekry.cz."

— Pavel Kovanda, zakladatel