Novinky, tipy a recepty z kuchyně Krekry.cz

Jablko & skořice: náš první sladký posyp
Pavel Kovanda21. 10. 2025
Vůně štrúdlu doma doslova za pár vteřiin. Přinášíme novinku, která promění Krekry ve sladké pokušení. 
Nejlepší domácí smažák: recept krok za krokem
Pavel Kovanda13. 10. 2025
Máme pro vás návod, jak připravit smažák tak, aby se povedl jako v oblíbené restauraci. Dokonale křupavý obal, uvnitř tekoucí sýr, který však při přípravě nevyteče. 
Nejlepší pohoštění pro návštěvu během pár minut
Pavel Kovanda13. 10. 2025
Přinášíme vám tip na rychlý snack, který zvládnete připravit během pár minut a který si vaše návštěva zamiluje. Bez složitého vaření, bez stresu, přesto s wow efektem.
Křupavé langoše: voňavé a jako z pouti
Pavel Kovanda13. 10. 2025
Langoše jsou neodmyslitelnou součástí poutí, festivalů i letních dovolených. Pokud jste si je zatím troufli koupit jen u stánku, máme pro vás recept, díky kterému zvládnete dokonalé langoše i doma.
Jak slané pochutiny zvednou tržby ve vaší hospodě
Pavel Kovanda13. 10. 2025
Slané pochutiny nejsou jen drobnost na stůl. Jsou i chytrým způsobem, jak zvýšit spokojenost hostů a zároveň podpořit tržby vaší hospody či baru.
Domácí krokety: křupavé na povrchu, jemné uvnitř
Pavel Kovanda13. 10. 2025
Krokety patří mezi oblíbené přílohy i samostatný snack. Přinášíme vám recept na ty nejlepší. A k tomu tip, jak je posunout ještě o kousek dál.

Příprava je snadná a rychlá

Připravte si pánev, hrnec nebo friťák s olejem nahřátým na teplotu 180°-200°C. Pro kontrolu správné teploty oleje použijte pár zkušebních Krekrů. Vložte je do rozpáleného oleje a jestliže po několika sekundách zvětší svůj objem a získají zlatavou barvu, olej má správnou teplotu pro smažení. Naberte nyní hrst Krekrů a opatrně je vložte do oleje. Krekry jsou hotové během 5-10 vteřin. Krekry můžete nyní vytáhnout naběračkou (nejlépe děrovanou, abyste s krekry nenabírali i olej). Krekry dochuťte solí nebo naším kořením.

Proč vznikly Krekry?

"Prstýnky, Slaninky a Medvídky jsme smažili doma během mého dětství a na tyto okamžiky mám radostné vzpomínky.

I nyní v dospělosti, když si Krekry usmažíme s rodinou, vrací mě to do dětských let. Mám radost z toho, že na takto bezstarostné dny budou moje děti vzpomínat také. Skrze stejné Krekry chceme předávat radost a pohodu i vám. Proto jsme založili Krekry.cz."

— Pavel Kovanda, zakladatel