Nejlepší domácí chipsy v troubě

Nejlepší domácí chipsy v troubě

3. 8. 2025Pavel Kovanda

Co budete potřebovat

Ingredience na cca 150 g hotových chipsů:

  • brambory (ideálně varný typ A)
  • řepkový nebo slunečnicový olej
  • sůl
  • volitelné: rozmarýn, uzená paprika, česnekový prášek nebo jeden z našich Krekry posypů

Postup

1. Brambory nakrájejte na tenké plátky – ideálně na mandolíně (čím tenčí, tím křupavější).

Brambory nakrájejte na tenké plátky – ideálně na mandolíně (čím tenčí, tím křupavější).

2. Na 10 minut je ponořte do studené vody, aby se odplavil přebytečný škrob.

Na 10 minut je ponořte do studené vody, aby se odplavil přebytečný škrob.

3. Osušte je do sucha, ideálně v utěrce nebo v papírových ubrouscích, jinak se nebudou správně péct.

4. V misce je promíchejte s trochou oleje, solí nebo naším posypem a dobře promíchejte.

V misce je promíchejte s trochou oleje, solí nebo naším posypem a dobře promíchejte.

5. Rozložte je na plech s pečicím papírem – v jedné vrstvě, nesmí se překrývat.

6. Pečte na 180–200 °C přibližně 10–15 minut, poté otočte a dopékejte dalších 5–10 minut dozlatova. Pečlivě je hlídejte, správná doba pečení je velmi důležitá.

Pečte na 180–200 °C přibližně 10–15 minut, poté otočte a dopékejte dalších 5–10 minut dozlatova.

Naše tajné tipy

  • Pokud máte horkovzdušnou troubu, chipsy budou ještě rovnoměrnější.
  • Nebojte se experimentovat s příchutěmi – náš Wasabi, Pizza nebo sýrový posyp chutná skvěle i na domácích chipsech.
  • Chipsy nechte pár minut po vyndání z trouby „dojít“, ideálně na mřížce – budou ještě křupavější.

A co když nestíháte?

Rozumíme vám – někdy je prostě fajn mít křupání hotové za 10 vteřin. Mrkněte na naše Krekry, které si usmažíte doma kdykoli během chvilky, navíc si je ochutíte přesně podle sebe a z 1 kg připravíte až 20 misek křupání!

Komentáře (0)

K tomuto článku nejsou žádné komentáře. Buďte první, kdo zanechá zprávu!

Zanechte komentář

Novinky z našeho blogu

Krekry v dárkovém balení a dopravou zdarma
4. 12. 2025
Věříme na dárky, které nezůstanou ležet ve skříni, ale které se otevřou, rozvoní byt a ihned zmizí. Proto jsme pro vás připravili vánoční akci, se kterou vyřešíte dárky chutně, chytře a bez zbytečného stresu.
Křupavý Black Friday: jak akce funguje a co všechno získáte
16. 11. 2025
Black Friday na Krekry.cz je v plném proudu. Sklad je naplněný tvary všech velikostí, vůně koření je všude a my víme, že jakmile se akce rozjede, ty nejoblíbenější produkty mizí rychleji než mísa Krekrů na oslavě.
Křupněte si lyofilizovaných sýrů
11. 11. 2025
Slané, voňavé a krásně křupavé. Představujeme čtyři nové sýry sušené mrazem. Hotové hned po otevření. Ideální k filmu, k pivu i pro nečekanou návštěvu.

Proč vznikly Krekry?

"Prstýnky, Slaninky a Medvídky jsme smažili doma během mého dětství a na tyto okamžiky mám radostné vzpomínky.

I nyní v dospělosti, když si Krekry usmažíme s rodinou, vrací mě to do dětských let. Mám radost z toho, že na takto bezstarostné dny budou moje děti vzpomínat také. Skrze stejné Krekry chceme předávat radost a pohodu i vám. Proto jsme založili Krekry.cz."

— Pavel Kovanda, zakladatel