Nejlepší domácí chipsy v troubě

Nejlepší domácí chipsy v troubě

3. 8. 2025Pavel Kovanda

Co budete potřebovat

Ingredience na cca 150 g hotových chipsů:

  • brambory (ideálně varný typ A)
  • řepkový nebo slunečnicový olej
  • sůl
  • volitelné: rozmarýn, uzená paprika, česnekový prášek nebo jeden z našich Krekry posypů

Postup

1. Brambory nakrájejte na tenké plátky – ideálně na mandolíně (čím tenčí, tím křupavější).

Brambory nakrájejte na tenké plátky – ideálně na mandolíně (čím tenčí, tím křupavější).

2. Na 10 minut je ponořte do studené vody, aby se odplavil přebytečný škrob.

Na 10 minut je ponořte do studené vody, aby se odplavil přebytečný škrob.

3. Osušte je do sucha, ideálně v utěrce nebo v papírových ubrouscích, jinak se nebudou správně péct.

4. V misce je promíchejte s trochou oleje, solí nebo naším posypem a dobře promíchejte.

V misce je promíchejte s trochou oleje, solí nebo naším posypem a dobře promíchejte.

5. Rozložte je na plech s pečicím papírem – v jedné vrstvě, nesmí se překrývat.

6. Pečte na 180–200 °C přibližně 10–15 minut, poté otočte a dopékejte dalších 5–10 minut dozlatova. Pečlivě je hlídejte, správná doba pečení je velmi důležitá.

Pečte na 180–200 °C přibližně 10–15 minut, poté otočte a dopékejte dalších 5–10 minut dozlatova.

Naše tajné tipy

  • Pokud máte horkovzdušnou troubu, chipsy budou ještě rovnoměrnější.
  • Nebojte se experimentovat s příchutěmi – náš Wasabi, Pizza nebo sýrový posyp chutná skvěle i na domácích chipsech.
  • Chipsy nechte pár minut po vyndání z trouby „dojít“, ideálně na mřížce – budou ještě křupavější.

A co když nestíháte?

Rozumíme vám – někdy je prostě fajn mít křupání hotové za 10 vteřin. Mrkněte na naše Krekry, které si usmažíte doma kdykoli během chvilky, navíc si je ochutíte přesně podle sebe a z 1 kg připravíte až 20 misek křupání!

Komentáře (0)

K tomuto článku nejsou žádné komentáře. Buďte první, kdo zanechá zprávu!

Zanechte komentář

Novinky z našeho blogu

Jablko & skořice: náš první sladký posyp
21. 10. 2025
Vůně štrúdlu doma doslova za pár vteřiin. Přinášíme novinku, která promění Krekry ve sladké pokušení. 
Nejlepší domácí smažák: recept krok za krokem
13. 10. 2025
Máme pro vás návod, jak připravit smažák tak, aby se povedl jako v oblíbené restauraci. Dokonale křupavý obal, uvnitř tekoucí sýr, který však při přípravě nevyteče. 
Nejlepší pohoštění pro návštěvu během pár minut
13. 10. 2025
Přinášíme vám tip na rychlý snack, který zvládnete připravit během pár minut a který si vaše návštěva zamiluje. Bez složitého vaření, bez stresu, přesto s wow efektem.

Proč vznikly Krekry?

"Prstýnky, Slaninky a Medvídky jsme smažili doma během mého dětství a na tyto okamžiky mám radostné vzpomínky.

I nyní v dospělosti, když si Krekry usmažíme s rodinou, vrací mě to do dětských let. Mám radost z toho, že na takto bezstarostné dny budou moje děti vzpomínat také. Skrze stejné Krekry chceme předávat radost a pohodu i vám. Proto jsme založili Krekry.cz."

— Pavel Kovanda, zakladatel