Křupavé langoše: voňavé a jako z pouti

Křupavé langoše: voňavé a jako z pouti

13. 10. 2025Pavel Kovanda

Langoše jsou neodmyslitelnou součástí poutí, festivalů i letních dovolených. Křupavý základ, jemné těsto a navrch česnek, sýr a kečup. Pokud jste si je zatím troufli koupit jen u stánku, máme pro vás recept, díky kterému zvládnete dokonalé langoše i doma.



Ingredience na 6 langošů

  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 ml vlažného mléka
  • ½ kostky droždí (20 g)
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce oleje (do těsta)
  • olej na smažení



Postup

  1. Připravte si kvásek. Do misky nalijte vlažné mléko, přidejte cukr a rozdrobte droždí. Nechte 10 až 15 minut vzejít.
  2. Do velké mísy dejte mouku, sůl, olej a kvásek. Vypracujte hladké těsto a nechte pod utěrkou kynout asi 1 hodinu.
  3. Z vykynutého těsta oddělujte menší kousky a rukama je vytvarujte do placiček (cca 0,5 cm silné).
  4. Smažte v dostatečném množství oleje dozlatova z obou stran.
  5. Ihned potřete česnekem, kečupem a posypte sýrem.



Tipy navíc

  • Pokud chcete extra voňavé langoše, potřete je hned po usmažení troškou oleje smíchaného s naším Česnekovým posypem.
  • Skvěle chutnají i se zakysanou smetanou.
  • Můžete je udělat i menší a podávat jako rychlý snack k pivu.

Komentáře (0)

K tomuto článku nejsou žádné komentáře. Buďte první, kdo zanechá zprávu!

Zanechte komentář

Novinky z našeho blogu

Jablko & skořice: náš první sladký posyp
21. 10. 2025
Vůně štrúdlu doma doslova za pár vteřiin. Přinášíme novinku, která promění Krekry ve sladké pokušení. 
Nejlepší domácí smažák: recept krok za krokem
13. 10. 2025
Máme pro vás návod, jak připravit smažák tak, aby se povedl jako v oblíbené restauraci. Dokonale křupavý obal, uvnitř tekoucí sýr, který však při přípravě nevyteče. 
Nejlepší pohoštění pro návštěvu během pár minut
13. 10. 2025
Přinášíme vám tip na rychlý snack, který zvládnete připravit během pár minut a který si vaše návštěva zamiluje. Bez složitého vaření, bez stresu, přesto s wow efektem.

Proč vznikly Krekry?

"Prstýnky, Slaninky a Medvídky jsme smažili doma během mého dětství a na tyto okamžiky mám radostné vzpomínky.

I nyní v dospělosti, když si Krekry usmažíme s rodinou, vrací mě to do dětských let. Mám radost z toho, že na takto bezstarostné dny budou moje děti vzpomínat také. Skrze stejné Krekry chceme předávat radost a pohodu i vám. Proto jsme založili Krekry.cz."

— Pavel Kovanda, zakladatel