Křupavé langoše: voňavé a jako z pouti

Křupavé langoše: voňavé a jako z pouti

13. 10. 2025Pavel Kovanda

Langoše jsou neodmyslitelnou součástí poutí, festivalů i letních dovolených. Křupavý základ, jemné těsto a navrch česnek, sýr a kečup. Pokud jste si je zatím troufli koupit jen u stánku, máme pro vás recept, díky kterému zvládnete dokonalé langoše i doma.



Ingredience na 6 langošů

  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 ml vlažného mléka
  • ½ kostky droždí (20 g)
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce oleje (do těsta)
  • olej na smažení



Postup

  1. Připravte si kvásek. Do misky nalijte vlažné mléko, přidejte cukr a rozdrobte droždí. Nechte 10 až 15 minut vzejít.
  2. Do velké mísy dejte mouku, sůl, olej a kvásek. Vypracujte hladké těsto a nechte pod utěrkou kynout asi 1 hodinu.
  3. Z vykynutého těsta oddělujte menší kousky a rukama je vytvarujte do placiček (cca 0,5 cm silné).
  4. Smažte v dostatečném množství oleje dozlatova z obou stran.
  5. Ihned potřete česnekem, kečupem a posypte sýrem.



Tipy navíc

  • Pokud chcete extra voňavé langoše, potřete je hned po usmažení troškou oleje smíchaného s naším Česnekovým posypem.
  • Skvěle chutnají i se zakysanou smetanou.
  • Můžete je udělat i menší a podávat jako rychlý snack k pivu.

Komentáře (0)

K tomuto článku nejsou žádné komentáře. Buďte první, kdo zanechá zprávu!

Zanechte komentář

Novinky z našeho blogu

Krekry v dárkovém balení a dopravou zdarma
4. 12. 2025
Věříme na dárky, které nezůstanou ležet ve skříni, ale které se otevřou, rozvoní byt a ihned zmizí. Proto jsme pro vás připravili vánoční akci, se kterou vyřešíte dárky chutně, chytře a bez zbytečného stresu.
Křupavý Black Friday: jak akce funguje a co všechno získáte
16. 11. 2025
Black Friday na Krekry.cz je v plném proudu. Sklad je naplněný tvary všech velikostí, vůně koření je všude a my víme, že jakmile se akce rozjede, ty nejoblíbenější produkty mizí rychleji než mísa Krekrů na oslavě.
Křupněte si lyofilizovaných sýrů
11. 11. 2025
Slané, voňavé a krásně křupavé. Představujeme čtyři nové sýry sušené mrazem. Hotové hned po otevření. Ideální k filmu, k pivu i pro nečekanou návštěvu.

Proč vznikly Krekry?

"Prstýnky, Slaninky a Medvídky jsme smažili doma během mého dětství a na tyto okamžiky mám radostné vzpomínky.

I nyní v dospělosti, když si Krekry usmažíme s rodinou, vrací mě to do dětských let. Mám radost z toho, že na takto bezstarostné dny budou moje děti vzpomínat také. Skrze stejné Krekry chceme předávat radost a pohodu i vám. Proto jsme založili Krekry.cz."

— Pavel Kovanda, zakladatel