Kukuřice na slaný popcorn
Detailní popis produktu
Složení
Popcorn kukuřice – Zea mays 100% (vypěstované z osiva, které není geneticky upravované). Původem z Francie.
Návod na přípravu
Příprava popcornu na pánvi či v hrnci:
Do pánve či hrnce vložíme kousek másla či oleje na střední výkon a počkáme, až se rozehřeje. Poté přidáme zrnka kukuřice tak, aby byla všechna v jedné vrstvě a nevrstvila se. Po vložení kukuřice přiklopíme pokličkou, ideálně průhlednou. S nádobou lehce pohybujeme do stran, aby se popcorn nepřipálil. Jakmile uslyšíme pukání, počkáme až pukání na 5 sekund přestane, plotýnku vypneme a ještě jednou popcornem zatřeseme.
Příprava v popkornovači:
Na trhu existuje několik druhů popcornovačů, doporučujeme tedy popcorn připravit dle návodu daného typu. Do horkovzdušného popcornovače není potřeba olej.
Příprava v mikrovlnce:
K přípravě popcornu je třeba použít speciální nádobí do mikrovlnky (ideálně silikonová popcornová miska). Mikrovlnku nastavíme na maximální výkon a zapneme. Jakmile začne kukuřice pukat, počkáme nejvýše 2 sekundy a vypneme, aby se nespálil.
Chuťové variace slaného popcornu:
Popcorn je perfektní volbou pro chuťové experimenty.
Zde je alespoň pár variant, jak hotový popcorn slaně dochutit:
- posypat italskými bylinkami a parmazánem
- smíchat s čerstvou pažitkou, sušenou cibulí a sušeným česnekem
- posypat naší máslovou solí
Fantazii se meze nekladou. Máte svůj oblíbený recept? Pošlete nám ho na info@krekry.cz
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota | 1421 kJ (337 kcal) |
Tuky | 4,2 g |
Tuky – z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
Sacharidy | 59 g |
Sacharidy – z toho cukry | 0,6 g |
Bílkovíny | 9,3 g |
Sůl | <0,01 g |
Upozornění
Před konzumací nutná tepelná úprava dle návodu uvedeného níže. Skladujte v suchu při pokojových teplotách a mimo sluneční záření.
obchodní název a adresa provozovatele potravinářského podniku
Pavel Kovanda, Jílovice 113, 51772 Jílovice u Dobrušky IČ: 73649546, DIČ: CZ8606043325
Doplňkové parametry
Kategorie: | Popcorn |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |