Nahřejte olej

Připravte si pánvičku, hrnec nebo fritovací hrnec s olejem ohřátým na teplotu 180°-200°C. Pro kontrolu správné teploty oleje použijte několik zkušebních Krekrů. Opatrně je vložte do rozpáleného oleje. Jestliže po několika sekundách zvětší svůj objem a získají zlatavou barvu, olej má správnou teplotu pro smažení.

Vložte Krekry do oleje

Naberte hrst Krekrů a opatrně je vložte do rozpáleného oleje. Krekry jsou hotové během 5-10 vteřin (záleží na druhu), proto mějte u sebe připravenou naběračku (nejlépe děrovanou, abyste s Krekry nenabírali i olej) pro jejich vytažení.

Osušte krekry a dochuťte

Na vysatí oleje z Krekrů doporučujeme použít standardní papírové útěrky. Krekry poté můžete dochutit solí nebo jedním z našich vynikajících koření, které naleznete na našem e-shopu!

Časté dotazy

Doporučujeme řepkový olej a to kvůli jeho chuti, nízkému obsahu nasycených kyselin a také vyššímu bodu přepálení (±200 °C).

Můžete použít obyčejný hrnec nebo pánev. Krekry doporučujeme smažit v menším množství, abyste je včas stihli vytáhnout z oleje a nepřipálili je. Vhodná je velká děrovaná naběračka pro odkapaní oleje, kterou naleznete i u nás na e-shopu.

Přípravu Krekrů v horkovzdušné fritéze bohužel nemůžeme doporučit. Nelze totiž dosáhnout stejné chuti a velikosti jako při běžném smažení. Délka přípravy a teplota se může lišit v závislosti na fritéze. Pokud se to i přesto rozhodnete vyzkoušet, doporučujeme zkusit nejprve malé množství a postupně ladit čas a teplotu.

Sami jsme to zkoušeli s použitím trocha olivového oleje ve spreji a při nastavení na 200 °C byla doba přípravy kolem 5 minut. Výsledná chuť a tvar sice nebyla ta "správná", ale stačilo použít některý z našich posypů.

Pokud se rozhodnete přípravu v horkovzdušné fritéze zkusit, tak nám prosím dejte vědět, jak to dopadlo. A pokud nebudete s výsledkem spokojeni, tak vám rádi vrátíme peníze.

Nejlepší na přípravu Krekrů je fritovací hrnec. Avšak pokud jej nemáte, Krekry lze připravit i v obyčejném hrnci nebo pánvi.

Nejsou, pokud správně zvládnete Krekry osušit po usmažení. Aby Krekry nebyly mastné, doporučujeme je smažit v menším množství, abyste měli dostatek času na odkapaní oleje. Je důležité používat naběračku, která má dostatečné velké otvory a poté použít papírové utěrky k odsání zbytku oleje.

Krekry skladujte v suchu při pokojových teplotách a mimo sluneční záření. Jejich trvanlivost je cca 1 rok (syrové krekry svojí strukturou připomínají těstoviny). Po otevření nezapomeňte balení opět pečlivě uzavřít, ideálně uzavíracím kolíčkem na potraviny.

VYZKOUŠEJTE

Prstýnek
Prstýnek
Hodnocení: 4.9 z 5.0
391
Od 139 Kč
Prstýnek
Ochutnat
Bestseller
Medvídek
Medvídek
Hodnocení: 4.9 z 5.0
301
Od 149 Kč
Medvídek
Ochutnat
Bestseller
Mřížka
Mřížka
Hodnocení: 4.92 z 5.0
173
Od 139 Kč
Mřížka
Ochutnat
Bestseller
Slaninka
Slaninka
Hodnocení: 4.71 z 5.0
215
Od 139 Kč
Slaninka
Ochutnat
Bestseller
1 / 4

Proč vznikly Krekry?

"Prstýnky, Slaninky a Medvídky jsme smažili doma během mého dětství a na tyto okamžiky mám radostné vzpomínky.

I nyní v dospělosti, když si Krekry usmažíme s rodinou, vrací mě to do dětských let. Mám radost z toho, že na takto bezstarostné dny budou moje děti vzpomínat také. Skrze stejné Krekry chceme předávat radost a pohodu i vám. Proto jsme založili Krekry.cz."

— Pavel Kovanda, zakladatel