Co budete potřebovat
Ingredience na cca 150 g hotových chipsů:
- brambory (ideálně varný typ A)
- řepkový nebo slunečnicový olej
- sůl
- volitelné: rozmarýn, uzená paprika, česnekový prášek nebo jeden z našich Krekry posypů
Postup
1. Brambory nakrájejte na tenké plátky – ideálně na mandolíně (čím tenčí, tím křupavější).

2. Na 10 minut je ponořte do studené vody, aby se odplavil přebytečný škrob.

3. Osušte je do sucha, ideálně v utěrce nebo v papírových ubrouscích, jinak se nebudou správně péct.
4. V misce je promíchejte s trochou oleje, solí nebo naším posypem a dobře promíchejte.

5. Rozložte je na plech s pečicím papírem – v jedné vrstvě, nesmí se překrývat.
6. Pečte na 180–200 °C přibližně 10–15 minut, poté otočte a dopékejte dalších 5–10 minut dozlatova. Pečlivě je hlídejte, správná doba pečení je velmi důležitá.

Naše tajné tipy

- Pokud máte horkovzdušnou troubu, chipsy budou ještě rovnoměrnější.
- Nebojte se experimentovat s příchutěmi – náš Wasabi, Pizza nebo sýrový posyp chutná skvěle i na domácích chipsech.
- Chipsy nechte pár minut po vyndání z trouby „dojít“, ideálně na mřížce – budou ještě křupavější.
A co když nestíháte?
Rozumíme vám – někdy je prostě fajn mít křupání hotové za 10 vteřin. Mrkněte na naše Krekry, které si usmažíte doma kdykoli během chvilky, navíc si je ochutíte přesně podle sebe a z 1 kg připravíte až 20 misek křupání!