Kukuřice na slaný popcorn
Související produkty
Detailní popis produktu
Chuťových variací slaného popcornu je nespočet, proto je tahle surovina perfektní volbou pro chuťové experimenty.
Zde jsou naše nejoblíbenější:
- posypat italskými bylinkami a parmazánem
- smíchat s čerstvou pažitkou, sušenou cibulí a sušeným česnekem
- posypat naší máslovou solí
Fantazii se tady prostě meze nekladou.
Na trhu existuje několik druhů popcornovačů, doporučujeme tedy popcorn připravit dle návodu daného typu. Do horkovzdušného popcornovače není potřeba olej.
Složení
- popcornová kukuřice – Zea mays 100% (vypěstované z osiva, které není geneticky upravované)
- původ - Francie
Jak připravit?
Příprava popcornu na pánvi či v hrnci:
Do pánve či hrnce vložíme kousek másla či oleje na střední výkon a počkáme, až se rozehřeje. Poté přidáme zrnka kukuřice tak, aby byla všechna v jedné vrstvě a nevrstvila se. Po vložení kukuřice přiklopíme pokličkou, ideálně průhlednou. S nádobou lehce pohybujeme do stran, aby se popcorn nepřipálil. Jakmile uslyšíme pukání, počkáme až pukání na 5 sekund přestane, plotýnku vypneme a ještě jednou popcornem zatřeseme.
Příprava v popkornovači:
Na trhu existuje několik druhů popcornovačů, doporučujeme tedy popcorn připravit dle návodu daného typu. Do horkovzdušného popcornovače není potřeba olej.
Příprava v mikrovlnce:
K přípravě popcornu je třeba použít speciální nádobí do mikrovlnky (ideálně silikonová popcornová miska). Mikrovlnku nastavíme na maximální výkon a zapneme. Jakmile začne kukuřice pukat, počkáme nejvýše 2 sekundy a vypneme, aby se nespálil.
Jak skladovat?
Skladujte v suchu při pokojových teplotách a mimo sluneční záření. Po otevření nezapomeňte balení opět pečlivě uzavřít, ideálně uzavíracím kolíčkem na potraviny.
Obchodní název a adresa provozovatele potravinářského podniku
Pavel Kovanda, Jílovice 113, 51772 Jílovice u Dobrušky IČ: 73649546, DIČ: CZ8606043325