1kg Mřížek zdarma při objednávce nad 1300 Kč nebo 70€!

Vlnka

Novinka Tip
Neohodnoceno
99 Kč 199 Kč od 99 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
27.3.2023 27.3.2023 Zvolte variantu

Vezměte do ruky surfařské prkno, vlna potěšení připlouvá až do vašeho obýváku! Taky jste si tyhle vlnky jako malí nejdříve položili na jazyk a nechali chvíli rozplynout, než jste začali křupat? Je to vlastně takový stroj času. Tak se připravte, návrat do dětství za 3, 2, 1, ...

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vlnky jsou polotovar určený ke smažení, ideální k okamžité spotřebě. Chcete si s dětmi večer vyprávět, co jste jako malí vyváděli vy, když ještě neexistovaly chytré telefony ani internet? Tak to jste s vlnkami na správné adrese! Výborně hodí na pohodové rodinné večery s deskovými hrami a veselými historkami.

Příprava je snadná a rychlá, zvládne ji opravdu každý. Navíc krekry při smažení zvětší svůj objem až 5x, takže si u toho s dětmi užijete hodně zábavy.
Ke smažení je potřeba horký olej ve fritéze, ale vystačíte si i s klasickém kastrolem. Poté stačí jen nechat trochu okapat, dokořenit dle chuti a můžete okamžitě křupat. Detailní návod pro smažení najdete tady.

Složení

  • bramborový škrob
  • bramborové vločky
  • řepkový rostlinný olej
  • bramborové granule
  • kurkuma, E1412 - zesíťovaný fosfát škrobu
  • sůl
  • regulátor kyselosti: E509 - Chlorid vápenatý

Doporučená teplota na smažení

  • 195 °C (± 5 °C)

Průměrná doba smažení

  • 10 sekund (± 6 s)

Alergeny

Může obsahovat stopy lepku. Samotný výrobek lepek neobsahuje, bohužel krekry nejsou vyráběné v certifikovaném bezlepkovém provozu, a proto 100% bezlepkovost nemůžeme garantovat.

Jak krekry připravit?

Syrové krekry vám chutnat nebudou. Proto je před konzumací nezapomeňte usmažit v horkém oleji dle návodu. Krekry je opravdu potřeba připravit v horkém oleji, abyste dosáhli poctivého nabobtnání a křupavé struktury. V horkovzdušné fritéze toto bohužel nefunguje. Detailní návod pro smažení najdete tady.

Doporučená konzumace

Po osmažení a vychladnutí doporučujeme krekry ihned zkonzumovat. Jsou jako chipsy - jejich křupavost i chuť klesá s narůstajícím počtem hodin (dní). Naše krekry si ale naštěstí můžete připravit kdykoliv čerstvé.

Jak skladovat?

Krekry skladujte v suchu při pokojových teplotách a mimo sluneční záření. Jejich trvanlivost je cca 1 rok (syrové krekry svojí strukturou připomínají těstoviny). Po otevření nezapomeňte balení opět pečlivě uzavřít, ideálně uzavíracím kolíčkem na potraviny.

 

 

Obchodní název a adresa provozovatele potravinářského podniku
Pavel Kovanda, Jílovice 113, 51772 Jílovice u Dobrušky IČ: 73649546, DIČ: CZ8606043325