Balení Mřížek zdarma nad 1300 Kč nebo 70€!

Slaninka

15 hodnocení
89 Kč 169 Kč od 89 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
8.6.2023 8.6.2023 Zvolte variantu

Tahle klasika nikdy nevyjde z módy. Jestli se něco dá nazvat klasickým českým "nebem v hubě", pak je to právě slaninka! Dokážete si představit fotbal, hokej či jiný sportovní přenos bez slaninové varianty? My rozhodně ne.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Slaninka je polotovar určený ke smažení, ideální k okamžité spotřebě. Skvěle se hodí na fandění k pivu, ať už doma v obýváku, nebo venku na stadionu, a už vůbec by neměla chybět na žádné letní grilovačce.

Příprava je snadná a rychlá, zvládne ji opravdu každý. Navíc krekry při smažení zvětší svůj objem až 5x, takže si u toho s dětmi užijete hodně zábavy.
Ke smažení je potřeba horký olej ve fritéze, ale vystačíte si i s klasickém kastrolem. Poté stačí jen nechat trochu okapat, dokořenit dle chuti a můžete okamžitě křupat. Detailní návod pro smažení najdete tady. 

Cena je uvedena za jedno balení.

Složení: 

  • pšeničná mouka 71%
  • škrob
  • voda
  • sůl
  • jedlá soda (E-500)
  • paprikový extrakt E160c
  • barvivo E120 a E153

Doporučená teplota na smažení

  • 195 °C (± 5 °C)

Průměrná doba smažení

  • 10 sekund (± 3 s)

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek

Jak krekry připravit?

Syrové krekry vám chutnat nebudou. Proto je před konzumací nezapomeňte usmažit v horkém oleji dle návodu. Krekry je opravdu potřeba připravit v horkém oleji, abyste dosáhli poctivého nabobtnání a křupavé struktury. V horkovzdušné fritéze toto bohužel nefunguje. Detailní návod pro smažení najdete tady.

Doporučená konzumace

Po osmažení a vychladnutí doporučujeme krekry ihned zkonzumovat. Jsou jako chipsy - jejich křupavost i chuť klesá s narůstajícím počtem hodin (dní). Naše krekry si ale naštěstí můžete připravit kdykoliv čerstvé.

Jak skladovat?

Krekry skladujte v suchu při pokojových teplotách a mimo sluneční záření. Jejich trvanlivost je cca 1 rok (syrové krekry svojí strukturou připomínají těstoviny). Po otevření nezapomeňte balení opět pečlivě uzavřít, ideálně uzavíracím kolíčkem na potraviny.

 

 

Obchodní název a adresa provozovatele potravinářského podniku
Pavel Kovanda, Jílovice 113, 51772 Jílovice u Dobrušky IČ: 73649546, DIČ: CZ8606043325