Medvídek
Související produkty
Detailní popis produktu
Medvídci jsou polotovar určený ke smažení, ideální k okamžité spotřebě.
Náš tip pro mlsné dětské jazýčky: Usmažte několik menších misek a každou z nich dochuťte jiným tajuplným posypem. Dětští strávníci tohle milují!
Příprava je snadná a rychlá, zvládne ji opravdu každý. Navíc krekry při smažení zvětší svůj objem až 5x, takže si u toho s dětmi užijete hodně zábavy.
Ke smažení je potřeba horký olej ve fritéze, ale vystačíte si i s klasickém kastrolem. Poté stačí jen nechat trochu okapat, dokořenit dle chuti a můžete okamžitě křupat.
Složení
- bramborový škrob
- bramborové vločky
- řepkový rostlinný olej
- bramborové granule
- kurkuma
- E1412 - zesíťovaný fosfát škrobu
- sůl
- regulátor kyselosti: E509 - Chlorid vápenatý.
Doporučená teplota na smažení
- 195 °C (± 5 °C)
Průměrná doba smažení
- 10 sekund (± 6 s)
Alergeny
Může obsahovat stopy lepku.
Samotný výrobek lepek neobsahuje, bohužel krekry nejsou vyráběné v certifikovaném bezlepkovém provozu, a proto 100% bezlepkovost nemůžeme garantovat.
Jak krekry připravit?
Syrové krekry vám chutnat nebudou. Proto je před konzumací nezapomeňte usmažit v horkém oleji dle návodu. Krekry je opravdu potřeba připravit v horkém oleji, abyste dosáhli poctivého nabobtnání a křupavé struktury. V horkovzdušné fritéze toto bohužel nefunguje. Detailní návod pro smažení najdete tady.
Doporučená konzumace
Po osmažení a vychladnutí doporučujeme krekry ihned zkonzumovat. Jsou jako chipsy - jejich křupavost i chuť klesá s narůstajícím počtem hodin (dní). Naše krekry si ale naštěstí můžete připravit kdykoliv čerstvé.
Jak skladovat?
Krekry skladujte v suchu při pokojových teplotách a mimo sluneční záření. Jejich trvanlivost je cca 1 rok (syrové krekry svojí strukturou připomínají těstoviny). Po otevření nezapomeňte balení opět pečlivě uzavřít, ideálně uzavíracím kolíčkem na potraviny.
Obchodní název a adresa provozovatele potravinářského podniku
Pavel Kovanda, Jílovice 113, 51772 Jílovice u Dobrušky IČ: 73649546, DIČ: CZ8606043325