Balení Mřížek zdarma nad 1300 Kč nebo 70€!

Krekr

17 hodnocení
99 Kč 189 Kč od 99 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
8.6.2023 8.6.2023 Zvolte variantu

Nejoblíbenější tvar na našem e-shopu, to je lahodný bramborový krekr. Hodí se, když se nemůžete rozhodnout, čím byste zahnali chuť na slané a navíc se s ním skvěle nabírá jakákoliv kořeněná omáčka či salsa.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Krekry jsou polotovar určený ke smažení, ideální k okamžité spotřebě. Bude se vám hodit pro případ, že máte namícháno několik omáček a nevíte, kterou si vybrat. Ale pochutnáte si na nich i jen tak s jakýmkoliv posypem. Večery u televize, rodinné oslavy nebo nečekané návštěvy už nikdy nebudou nudné.

Příprava je snadná a rychlá, zvládne ji opravdu každý. Navíc krekry při smažení zvětší svůj objem až 5x, takže si u toho s dětmi užijete hodně zábavy.
Ke smažení je potřeba horký olej ve fritéze, ale vystačíte si i s klasickém kastrolem. Poté stačí jen nechat trochu okapat, dokořenit dle chuti a můžete okamžitě křupat. Detailní návod pro smažení najdete tady. 

Složení

  • bramborový škrob 80-85%
  • dehydratované brambory 15-20%
  • sůl.

Doporučená teplota na smažení

  • 195 °C (± 5 °C)

Průměrná doba smažení

  • 10 sekund (± 3 s)

Alergeny

Může obsahovat stopy lepku.

Samotný výrobek lepek neobsahuje, bohužel krekry nejsou vyráběné v certifikovaném bezlepkovém provozu, a proto 100% bezlepkovost nemůžeme garantovat.

Jak krekry připravit?

Syrové krekry vám chutnat nebudou. Proto je před konzumací nezapomeňte usmažit v horkém oleji dle návodu. Krekry je opravdu potřeba připravit v horkém oleji, abyste dosáhli poctivého nabobtnání a křupavé struktury. V horkovzdušné fritéze toto bohužel nefunguje. Detailní návod pro smažení najdete tady.  

Doporučená konzumace

Po osmažení a vychladnutí doporučujeme krekry ihned zkonzumovat. Jsou jako chipsy - jejich křupavost i chuť klesá s narůstajícím počtem hodin (dní). Naše krekry si ale naštěstí můžete připravit kdykoliv čerstvé.

Jak skladovat?

Krekry skladujte v suchu při pokojových teplotách a mimo sluneční záření. Jejich trvanlivost je cca 1 rok (syrové krekry svojí strukturou připomínají těstoviny). Po otevření nezapomeňte balení opět pečlivě uzavřít, ideálně uzavíracím kolíčkem na potraviny.

 

 

Obchodní název a adresa provozovatele potravinářského podniku
Pavel Kovanda, Jílovice 113, 51772 Jílovice u Dobrušky IČ: 73649546, DIČ: CZ8606043325